נחירות בילדים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

נחירות בילדיםבאין דבר מטריד יותר מאשר קולות נחירה המפריעים לאדם אחר להירדם, או להיפך, כשאדם נוחר ואחרים מקניטים אותו בגין הרעש אותו הוא משמיע במהלך השינה. אך לעיתים מהוות נחירות סימן לבעיה רפואית חמורה שצריכה להיות מטופלת.

נחירות הן בעיה נפוצה למדי אצל ילדים. בעיה זו מתרחשת כאשר הילד אינו מסוגל לנשום ולנשוף בחופשיות דרך האף והפה במהלך השינה. המצב נגרם כתוצאה מלקוי במבנים בפה, בגרון, בלשון ובחיך, כמו גם כתוצאה משקדים גדולים ופוליפים הרוטטים זה כנגד זה.

הגורמים לנחירות בקרב ילדים

ילדים נוחרים כתוצאה מגורמים רבים, הגורמים הנפוצים ביותר כוללים:

אלרגיות עונתיות – גורמות לאף לחנק והתוצאה היא נחירות.

מעברי אף או דרכי נשימה חסומים – מצב זה נוצר עקב זיהום של התקררות או בעיה בסינוסים.

סטייה במחיצת האף – כאשר המחיצה, הרקמה והסחוס המפרידים בין שני הנחיריים באף, עקומה. מצב זה ניתן ליישור בניתוח ומסייע לנשימה טובה יותר כמו גם להפסקת הנחירות. יחד עם זאת, ניתוח זה אינו מומלץ לביצוע בקרב ילדים ויש לנסות תחילה שיטות טיפול אחרות.

שקדים או פוליפים מוגדלים או נפוחים – פוליפים הם בלוטות הנמצאות בראש, לצד החלקים הפנימיים של מעברי האף. השקדים והפוליפים עשויים לגדול ולהתנפח כתוצאה מהתלכדות חיידקים. בעיה זו נפוצה ביותר בקרב ילדים.

עודף משקל – גורם להיצרות מעברי האוויר. ילדים רבים עם נטייה להשמנה, סובלים מנחירות.

דום נשימה ונחירות

נחירות נחשבות אף לתסמין אחד של הפרעת שינה מורה הידועה כדום נשימה בשינה. כאשר ילד סובל מבעיה זו, נשימתו אינה סדירה במהלך השינה. בדרך כלל, ילד עם דום נשימה יחדל לנשום במשך פרקי זמן קצרים בין שלושים פעמים בלילה, לשלוש מאות פעמים. בעיה זו הופכת להיות משמעותית ביותר אם לילד אין מספיק אוויר בחדרו.

ילדים עם הפרעה זו מתעוררים לעיתים קרובות עם כאבי ראש וחשים מותשים במהלך כל היום. הם עשויים להיות מנומנמים מאוד ומתקשים להישאר ערים במהלך הלימודים. הם עלולים להיות עצבניים, מתקשים בריכוז, במיוחד בהקשבה והשתתפות בשיעורים, כמו גם עם שיעורי הבית.

הפתרונות לנחירות

קיימים מוצרי עזר רבים עליהם ממליצים רופאים לילדים באופן אישי ובהתאם לחומרת המצב. פתרונות נוספים כוללים הטיית ראש המיטה כלפי מעלה במספר סנטימטרים, והימנעות מארוחה כבדה לפני השינה. פתרונות אלו עובדים עבור ילדים שנוחרים מידי פעם בלבד ובאופן קל. אם הנחירות הן כרוניות או כבדות, מומלץ להתייעץ עם רופא, שילמד את הילד כיצד לשמור על מעברי אף נקיים, ויבדוק את השקדים והפוליפים על מנת לוודא שאינם מוגדלים או זקוקים להסרה.

אם הילד סובל מעודף משקל, הוא נדרש להפחית ממשקלו, לשנות את תזונתו או לפתח דפוסי שינה קבועים על מנת להפסיק לנחור. מומלץ אף להוציא מחדר השינה של הילד גורמי אלרגיה כגון חיות מחמד המשילים פרווה או נוצות. במקרים חמורים, יתאים הרופא לילד תרופות נגד אלרגיה.

אם הילד סובל מדום נשימה בשינה, הרופא יורה על בדיקה המפקחת עליו במהלך השינה. בדיקה זו מבוצעת בדרך כלל במעבדת שינה. הילד מחובר למכונות הבודקות את קצב ליבו, רמות החמצן והפחמן הדו חמצני, תנועות עיניים, תנועת בית החזה וזרימת האוויר דרך האף.

הרופא יכול לקבוע אם הילד סובל מהפרעת דום נשימה בשינה, בהתבסס על תוצאות הבדיקה. הדבר הטוב ביותר לגבי בדיקה זו היא שאינה כואבת כלל. כל מה שצריך זה ללכת לישון. ברגע שהרופא מאבחן את הבעיה, ניתן לטפל בה, בדרך כלל באמצעות שינויים באורח החיים, לעיתים בתרופות או אף ניתוח, במידת הצורך.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מחלות ילדים

כל מה שרציתם לדעת על מחלות ילדים כאן באתר

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן