אוטיזם

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

אוטיזםהפרעת הספקטרום האוטיסטי (ASD) ואוטיזם הם שני מונחים כלליים השייכים לקבוצה של הפרעות מורכבות של התפתחות המוח.

הפרעות אלו מתאפיינות, בדרגות שונות, בקשיים באינטראקציה בין חברתית, תקשורת מילולית וחזרה על מנהגים. הפרעה בספקטרום האוטיסטי מלווה בפיגור שכלי, בקשיי קואורדינציה מוטורית ובבעיות בריאות כמו הפרעות שינה והפרעות במערכת העיכול.

ילדים ומבוגרים הלוקים בהפרעות מסוג זה, ניחנים בכישורים חזותיים, מצטיינים במוסיקה, מתמטיקה ובאמנות. שורשי המחלה מתפתחים במוח בשלב מוקדם של החיים. הסימנים הבולטים של האוטיזם נוטים להופיע בגיל 2-3 שנים.

אוטיזם קלאסי

אוטיזם הוא רצף של הפרעות, המאופיינות בקושי ליצור ולקיים אינטרקציה חברתית ותקשורתית, וזאת במקביל להגבלה בתחומי העניין והפעילות של הילד. האוטיזם הקלאסי הוא למעשה לקות נוירולוגית הגורמת לכשלים בהבעה מילולית ורגשית, הפרעות בתקשורת, התנהגותית חזרתית על פעולות ובעיות קואורדינציה.

מה גורם לאוטיזם?

בשנים האחרונות זוהו מספר סיבות להתפתחות הפרעת האוטיזים, אם כי הסיבות אינן וודאיות. החוקרים משערים כי שינויים גנטיים, או מספר מוטציות גנטיות קשורות לאוטיזם. במרבית המקרים נראה כי אוטיזם נגרם על ידי שילוב של גורמי סיכון גנטיים וגורמים סביבתיים המשפיעים על ההתפתחות המוקדמת של המוח.

שילוב של נטייה גנטית וגורמים סביבתיים המופיעים לפני הלידה או במהלכה. גורמים אלה כוללים גיל מבוגר של האם ההריונית, מחלות במהלך ההריון, קשיים בלידה, מחסור בחמצן אצל התינוק אשר פוגע בתאי המוח. חשוב לדעת כי גורמים אלה אינם גורמים לאוטיזם לבדם.

מחקרים מראים כי נשים יכולות להפחית את הסיכון להתפתחות אוטיזם על ידי נטילת ויטמינים וחומצה פולית טרם הלידה ובחודשים הקודמים להתעברות. כיום נעשים מאמצים רבים בתחום המחקר לבחון את הקשר בין פעילות מערכת החיסון ואוטיזם.

תינוקות וילדים הלוקים באוטיזם מתמקדמים בחפצים וכמעט ואינם מצליחים להגיב לסביבתם. כמו כן, הם מתקשים להבין מחוות גופניות ואינם מצליחים לשלוט ברגשות.

אבחון אוטיזם

עד כה לא נמצאה בדיקה גנטית אשר יכולה לאבחן אוטיזם והאבחון נעשה על ידי בדיקת כישוריו של התינוק. במקרים קודמים של המשפחה ניתן להעריך את הסיכוי ללידת ילד אוטיסט.

האבחון נעשה באמצעות תרגילי תקשורת תוך שימוש בדימיון, תצפית ומעקב, משחקים ומבדקים פסיכולוגיים. האבחון נעשה על ידי קלינאי ומומחים בתחום. לאחרונה חוקרים ממכון וייצמן בשיתוף עם אוניברסיטת סן דייגו בקליפורניה, פירסמו כי נמצא סמן ביולוגי שיכול לסייע באבחון אוטיזם בקרב התינוקות, וזאת באמצעות בדיקת FMRI.

עוד על אבחון אוטיזם

דרכי התמודדות עם אוטיזם

התמודדות המשפחה וההורים בפרט עם גידול הילד האוטיסט מצריכה כוח נפשי ורגשי, פנאי והשקעה. הטיפול הנדרש לילד מותאם לצרכיו היחודיים לכל אורך הדרך ובכל שלב במהלך ההתפתחות.

יועצים קליניים ומומחים בתחום האוטיזם ממליצים להתחיל את הטיפול מוקדם ככל האפשר ולאחר הופעת הסימנים הראשונים אשר עשויים לרמז על אוטיזם. הסימנים הראשונים כוללים: תינוק אשר אינו מבצע מחוות אשר מאפיינות תינוקות בני גילם, אינו מצליח למלמל או ללמוד מילים, בגיל שנתיים הילד אינו מסוגל ליצור משפטים בעלי שתי מילים, כאשר קוראים בשמו והתינוק אינו מגיב, מחסור בקשר עין ובעיות שמיעה.

קיימות שיטות טיפול שונות במסגרות חינוך מיוחד לילדים אוטיסטים. מסגרות החינוך מעסיקות יועצים, פסיכולוגים, מדריכים ומטפלים בעיסוק, קלינאי תקשורת אשר הוסמכו לעבוד עם ילדים הלוקים באוטיזם.

המטרות הן להפחית התנהגות לא רצויה, לקדם תקשורת בשילוב עם טיפול באומנות ויצירה. שיטות הטיפול פעמים רבות מערבות את ההורים וכוללות רכיבה על סוסים, תזונה נכונה המונעת הפרעות אכילה, ושילובם במסגרות מתאימות, כמו גם שילובם בעולם התעסוקה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מחלות ילדים

כל מה שרציתם לדעת על מחלות ילדים כאן באתר

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן